افزایش پشتکار یا درمان تنبلی – قسمت2
سلام
در قسمت قبل، در خصوص راهکارهای افزایش پشتکار صحبت کردیم و به سه راهکار اولیه آن اشاره کرذیم. سه راهکار عبارت بودند از:
1- مرور مداوم دستاوردهای تلاش و کوشش
2- برنامه ریزی سبک
3- وادار کردن خود (برای مطالعه کامل، به مقاله شماره 1 افزایش پشتکار مراجعه کنید)
در این قسمت، به 5 راهکار دیگر برای درمان تنلی اشاره خواهیم کرد./ افزایش پشتکار یا درمان تنبلی – قسمت2
- 4- اقدام فوری
وقتی فاصله تصمیم و اقدام طولانی میگردد، انجام کار سخت خواهد شد. در واقع طولانی شدن زمان عمل، بار ذهنی شما را سنگین میکند و لحظه به لحظه امید شما را برای انجام آن کمرنگتر خواهد کرد. به هیچ عنوان اجازه ندهید بین تصمیم و اقدامتان فاصله بیفتد. اگر تصمیم گرفتهاید هر شب یک ربع لغات زبان را مرور کنید، شک نکنید؛ باید از همین امشب مطالعه خود را آغاز نمایید. اگر گفتید از فردا یا از شنبه و . . . به احتمال خیلی زیاد تصمیم شما در حد یک تصمیم باقی خواهد ماند!!
همچنین به یاد داشته باشید که بعد از اقدام، ذهن شما موفقیتان را ثبت میکند که این این احساس موفقیت شما را در رسیدن به اهداف بعدی یاری خواهد نمود.
- 5- عدم اظهار ناتوانی
این اظهار واقعا روی جسم تاثیر میگذارد. بیان جمله “من نمیتوانم” تا حد زیادی از قدرت شما میکاهد. حتی اگر شکست خوردید، باز هم مصرانه کار را ادامه دهید. فقط کافی است نترسید و خودتان را باور داشته باشید./ افزایش پشتکار یا درمان تنبلی – قسمت2
- 6- حذف کارهای غیر مهم و بیهوده
طبیعی است برای رسیدن به اهداف و کسب موفقیت، نیازمند زمان مفید بیشتری خواهید بود. پس لازم است با حذف کارهای غیرمهم و بیهودهای مثل تماشای تلویزیون و بازیهای کامپیوتری و . . . فرصت کافی را برای خلق موفقیت تولید کنید.
البته به یاد داشته باشید که تفریح در جای خود، بسیار لازم و ضروری است، اما به اندازه و بدون افراط. در واقع هدف از تفریح، کسب انرژی مورد نیاز برای پیمودن ادامه مسیر تا موفقیت میباشد.
- 7- عدم معاشرت با افراد سست و تنبل
یکی از قوانین عالم که در فرمایشات بزرگان بیان شده و همچنین در علم روانشناسی امروزی هم به آن اشاره شده، این است که: “مجاورت، مشابهت میآورد.” افراد تنبل، نه تنها کار مفیدی نمیکنند، بلکه دیگران را نیز از تلاش ناامید میکنند. پس سعی کنید از همنشینی با افراد سست و تنبل تا حد امکان اجتناب کنید و دوستانی را انتخاب کنید که برای رسیدن به اهداف خود برنامه دارند و با جدیت و پشتکار به دنبال خلق موفقیتهای جدید هستند. حضور این افراد در زندگی شما، ناخودآگاه شما را نیز به فعالیت بیشتر ترغیب مینماید.
- 8- انتظار نتیجه سریع نداشتن
یکی از اشتباهات بزرگ دانش آموزان این است که فکر میکنند با یک هفته مطالعه سنگین، باید نتایج آنها در آزمون متحول گردد. این فکر صد در صد غلط است. برای رسیدن به هر هدفی، زمانی مناسب، متناسب با آن هدف مورد نیاز است.
برای آرامش بیشتر، هدف خود را به قسمتهای کوچکتر تقسیم کنید و برای هر قسمت آن، یک زمان تقریبی و معقول در نظر بگیرید. مثلا تصمیم بگیرید هر آزمون تراز شما 100 نمره افزایش یابد. هدف را آنقدر کوچک کنید تا در درون شما احساس من میتوانم شکل گیرد. (شاید بهتر باشد هدف خود را افزایش تراز در یک درس یا نهایتا دو درس برای یک آزمون خاص قرار دهید.)/ افزایش پشتکار یا درمان تنبلی – قسمت2
دیدگاهتان را بنویسید