ویژهنامه راهکارهای موفقیت در امتحانات ترم
ویژهنامه راهکارهای موفقیت در امتحانات ترم
با فرا رسیدن ایام امتحانات همه دانشآموزان به دنبال موفقیت در امتحانات بوده و میخواهند بهترین نتایج را در امتحانات پایانترم کسب نمایند. برخی از این دانشآموزان در طول سال به میزان کافی مطالعه کرده و بر دروس مسلط هستند ولی متاسفانه بسیاری از دانشآموزان، در طول سال تحصیلی به میزان کافی مطالعه نداشته و طبیعتا در شب امتحان نگران موفقیت خود در آزمون هستند. این نگرانی در صورتی که کنترل نگردد، میتواند باعث ایجاد اختلال در فرآیند مطالعه گشته و دانشآموز را از نمره مطلوب خود دورتر نماید. پس لازم است دوران امتحانات را با مدیریت صحیح زمان و منابع، با مطالعه منسجم دروس، با مرورهای به موقع و حل نمونه سوالات امتحانی پشت سر گذاشته تا شاهد کسب نتایج مطلوب در امتحانات باشیم. در این بخش به برخی از نکاتی که شما دانشآموز عزیز باید قبل از امتحان، هنگام شرکت در امتحان و پس از امتحان رعایت کنید، اشاره خواهیم کرد. رعایت این نکات به شما در کسب نتیجه بهتر، کمک شایانی خواهد کرد./ راهکارهای موفقیت در امتحانات
نکات قابل توجه برای موفقیت قبل ازشروع امتحان
- توجه داشته باشید توکل به خدا، آرامش، اعتماد به نفس، پشتکار و برنامهریزی مهمترین عوامل موفقیت در امتحانات است.
- روزهای قبل از امتحان هر چیزی که میتواند باعث حواسپرتی شود (مانند موبایل یا بازیهای رایانهای) را کاملا کنار بگذارید. توجه به این موارد منجر به کاهش تمرکز حواس شما گشته و میزان یادگیری شما را کاهش میدهد.
- عوامل مزاحم از جمله تلفن ثابت، تلفن همراه، تلویزیون و . . . را از محیط مطالعه خود دور نمایید.
- حتما وسایل و مکان مطالعه را قبل از مطالعه، مرتب و منظم نمایید. تنها وسایلی را که واقعا مورد نیازتان میباشد، روی میز قرار دهید. حتی کتاب و دفترهای اضافه روی میز هم میتوانند مانع تمرکز حواس شما گردند.
- نمونه سوالات امتحانی سالهای گذشته را تهیه کنید و به بررسی آنها بپردازید تا با نحوه و سبک طرح سوالات آشنا شوید. سعی کنید اینکار را در شرایطی مشابه شرایط آزمون انجام دهید.
- سعی کنید هنگام مطالعه خود را به جای معلم قرار داده و سوالات جدید امتحانی طرح کنید./ راهکارهای موفقیت در امتحانات
- اشکالات درسی خود را یادداشت کنید و در روزهای باقیمانده تا امتحانات و در فواصل امتحانات از دوستان و در صورت دسترسی از معلم خود بپرسید.
- مطالعه عمیق و دقیق موضوعات درسی و ایجاد ارتباط ذهنی بین مطالب کمک بزرگی به یادگیری بهتر دروس خواهند داشت. حتما سعی کنید ارتباط بین مفاهیم مطالعه شده در فصول مختلف هر درس را پیدا نمایید.
- حتی المقدور برنامه مطالعه در ایام امتحانات را به گونهای تنظیم کنید که در شب امتحان استراحت به میزان لازم وجود داشته باشد.
- پس از تلاش خود در درس خواندن و فهمیدن مطالب، خود را تمجید و تشویق کنید.
- اصولا هر وقت فکری منفی به سراغ شما آمد فورا همان فکر را به شکل مثبت تغییر دهید و آن را با صدای بلند برای خود تکرار کنید. مثلا ممکن است فکرکنید: “همه بچهها یک دور کامل درس را خواندهاند و به آن مسلط هستند اما من هنوز با کتاب سر و کله میزنم.” اگر چنین فکری به سراغتان آمد بلافاصله به خود تلقین کنید که توانستهاید با مطالعه کافی و مفید، نمرات بهتری بگیرید و با صدایی رسا بگویید: “من قبلا هم چنین امتحانهایی دادهام و اکثر مواقع هم نمره خوبی گرفتهام.”
- از مشاجرههای خانوادگی، رفت و آمدهای فراوان و حضور در مکانهای شلوغ و پر سر و صدا، دیدن یا شنیدن بیش از حد برنامههای تلویزیونی و سایر عواملی که موجب اتلاف وقت، تشویش فکر و حواسپرتی شما میگردند، پرهیز کنید.
- سعی کنید زودتر از معمول از خانه خارج شوید تا مسائلی مانند ترافیک باعث ایجاد نگرانی و یا دیر رسیدن به جلسه آزمون نگردد.
- برای موفقیت، با آمادگی کامل و به موقع در جلسه امتحان حاضر شوید. مطمئن شوید وسایل مورد نیاز مثل مداد، خودکار، ماشینحساب و ساعت را به همراه داشته باشید. با این کار همه چیز در دسترس شما خواهد بود و ضمن آرامش، نیازی به قرض گرفتن وسایل دیگران پیدا نخواهید کرد.
- قبل از امتحان با دوستانتان راجع به اضطراب و نگرانی خود از امتحان صحبت نکنید. بهتر است بدانید که نگرانی مانند یک بیماری مسری قابل سرایت به دیگران است.
- آرام ولی هوشیار باشید. اگر حق انتخاب دارید، مکان مناسبی را برای نشستن انتخاب کنید. نیمکتی را انتخاب کنید که بر روی آن فضای کافی برای کار داشته باشید. به پشتی نیمکت تکیه دهید و راحت باشید.
- بررسی و اطلاع از میزان یادگیری و تلاش دیگران کمکی به یادگیری بهتر شما نخواهد داشت و تنها خواهد توانست نگرانی و اضطراب شما را افزایش دهد. بنابر این بر کنجکاوی خود غلبه کنید./ ویژهنامه راهکارهای موفقیت در امتحانات ترم
نکات ضروری هنگام برگزاری امتحان برای موفقیت
- با آمادگی کامل و به موقع در سر جلسه امتحان حاضر شوید.
- یاد خداوند و کمک گرفتن از او و تلاوت چند آیه از قرآن کریم میتواند آرامش را به شما هدیه دهد.
- اگر در جلسه امتحان دچار آشفتگی و اضطراب شدید، از تکنیکهای وقفه آزمون استفاده کنید. برای چند دقیقه امتحان را رها کنید و کارهای زیر را انجام دهید:
– تحرک جسمانی و کشش عضلانی: پا را کف زمین گذاشته و ستون فقرات خود را کاملا عمودی و صاف نگه دارید.
– یک ماده قندی مانند خرما یا شکلات در دهان بگذارید.
– نفس عمیق بکشید، چند ثانیه آن را نگه دارید و بعد به طور کامل نفس خود را بیرون دهید و تا 3 بار این کار را تکرار کنید.
- توجه داشته باشید نگاه کردن به دیگر دانشآموزان و نحوه عملکرد آنان میتواند موجب ایجاد اضطراب زیادی در حین امتحان شود. شما از درست یا غلط بودن پاسخ دیگران اطلاعی ندارید و صرفا خود را نگران میکنید. پس لطفا کنجکاوی نکنید!
- در نوشتن پاسخ ها با دقت عمل کنید و خود را به جای معلمی قرار دهید که میخواهد همین برگه امتحانی را تصحیح کند.
- حتما وقت را در نظر بگیرید و زمان آزمون را به درستی تنظیم کنید.
- برای پاسخگویی به سؤالات از یک برنامه منظم پیروی کنید. ابتدا به سؤالات سادهتر پاسخ دهید و بعد به پاسخگویی به سوالات با بارم بیشتر بپردازید. اگر پاسخ سوالی را نمیدانید، هرگز روی سوال ترمز نکنید که موجب هدر رفتن وقت میشود.
- سعی نمایید به سئوالات با خودکار آبی پاسخ داده و حتما خوش خط و مرتب بنویسید و شکلها را با دقت رسم کنید.
- بدانید که همیشه یک پاسخ ضعیف و ناقص بهتر از هیچ است.
- عجلهای برای تحویل دادن برگه امتحانی نداشته باشید و تا جایی که میتوانید درباره سوالات فکر نمایید.
نکاتی که باید پس از آزمون برای موفقیت رعایت کنید:
- اکنون امتحان به پایان رسیده است و شما تمام تلاشتان را انجام دادهاید؛ پس به خدا توکل کنید و امیدوار باشید و تمام نیروی خود را برای موفقیت در امتحان بعد متمرکز نمایید.
- در صورت عدم دستیابی به انتظارات خود، سعی کنید واقع بینانه به ارزیابی امتحان بپردازید. به جای مقصر جلوه دادن دیگران (سخت بودن سوالات، کم بودن وقت و . . .)، به شناسایی نقاط ضعف خود بپردازید و برای حذف آنها برنامهریزی کرده و تمام تلاش خود را برای کسب نتیجه مطلوب در آزمون بعد قرار دهید.
ویژهنامه راهکارهای موفقیت در امتحانات ترم
دیدگاهتان را بنویسید