افزایش پشتکار (درمان تنبلی)
همه ما می دانیم و قبول داریم که برای کسب موفقیت و رشد روزافزون خود، نیازمند افزایش ساعات مفید خود، افزایش مطالعه مفید، کاهش ساعات خواب، حذف تلویزیون و رایانه از برنامه روزانه و جلوگیری از اتلاف وقت به هر شکل دیگری هستیم. همچنین برای رسیدن به اهدافی که برای خود انتخاب نموده اید و قرار است گام به گام به آن نزدیکتر شوید، لازم است بسیار موثرتر و مفیدتر از قبل زندگی نمایید. برای عملیاتی نمودن این تصمیمات، شما نیاز به پشتکاری عالی خواهید داشت تا بتوانید به تصمیمهای زیبای خود جامه عمل بپوشانید و به امید خدا به اهداف خود دست یابید.
چه کنیم اهل عمل شویم؟
تا به حال دقت کردهاید؟ اکثر ما انسانها روش درست زندگی کردن را میدانیم، اما همیشه هنگام عمل به دانستهها، از آن فراری هستیم. راستی چه چیزی مانع عمل کردن ما به چیزهایی میشود که میدانیم برای ما بهتر است؟
در واقع در جامعه امروزی، مشکلات ما، خیلی بیشتر از آن چیزی که به خاطر جهل ما باشد، به خاطر عمل نکردن ما به دانستههایمان می باشد. (البته این حرف به معنای این نیست که ما نیازی به کسب اطلاعات بیشتر نداریم بلکه در برخی مسائل انصافا مشکل اصلی ناآگاهی است. به عنوان مثال همه از زشتی دروغ آگاهیم یا میدانیم مقایسه چگونه می تواند باعث بروز اختلافات گردد و یا …)
فکر کنم اکثر شما قبول داشته باشید که ریشه مشکل در چیز دیگری است. تنبلی!!/ افزایش پشتکار (درمان تنبلی)
امیرالمومنین (علیه السلام) میفرمایند:
چهار صفت است که هر کس آنها را از خود دور کند، در زندگی خود ناگواری نمیبیند:
1- تنبلی 2- لجبازی 3- عجله 4- عُجب و خودپسندی
در این مقاله (و چند مقاله آتی) بناداریم روشهایی را به شما آموزش دهیم که انصافا حتی عمل کردن به چند نکته از آن نیز میتواند منجر به تغییر محسوسی در بازدهی کار شما گردد. امیدواریم که با عمل به همه آنها، حداکثر موفقیت را در تمامی ابعاد زندگی خود بدست بیاورید.
-
1- مرور مداوم دستاوردهای تلاش:
ذهن ما معمولا کارهایی را به درستی انجام میدهد که به آنها علاقهمند باشد. طبیعی است که خوابیدن و فیلم دیدن و بازی کردن و . . . فعالیتهای هیجان انگیزتری نسبت به درس خواندن است.
اما اگر هر روز به خود یادآوری نمایید که به خاطر تنبلی چه چیزهای با ارزشی را در زندگی از دست دادهاید؛ و همچنین اگر هر روز به کسب نتایج ارزشمند ناشی از تلاشتان فکر کنید؛ اگر به لحظه اعلام نتایج امتحان نهایی و یا کنکور و به خوشحالی خود و پدر و مادرتان از نتیجه بدست آمده فکر کنید، دیگر درس خواندن نه تنها سخت نیست که لذت بخشترین فعالیت زندگی شما نیز خواهد شد./ افزایش پشتکار (درمان تنبلی)
-
2- برنامهریزی سبک
همیشه به یاد داشته باشید برای شروع هر برنامهای، ابتدا از کم شروع کنید. ذهن انسان به انجام کارهای کوچک و راحت علاقهمند است. به این ترتیب ابتدا میتوانید بر تنبلی خود غلبه کنید و سپس کم کم با افزایش توانایی و علاقه خود، بر حجم برنامه بیفزایید.
برای مثال دانش آموزی را فرض کنید که تا به حال هیچ درسی نخوانده است. اگر روز اول مطالعه، 12 ساعت مطالعه کند، به احتمال زیاد پس از دو یا سه روز خسته شده و مطالعه را رها خواهد کرد. حال آنکه میتوانست تصمیم بگیرد مثلا از روزی 4 ساعت شروع کند، آن هم با خواندن دروسی که به آنها علاقهمند است و سپس هر روز، چند دقیقه برنامه خود را سنگینتر کند تا نهایتا به حد مطلوب مطالعه برسد.
امام باقر (ع) میفرمایند: محبوبترین کارها نزد خدا کاری است که بنده در آن مداومت دارد، هر چند کوچک باشد.
-
3- وادار کردن خود
اگر فکر کردهاید کسب موفقیت بدون زحمت امکانپذیر است، سخت در اشتباهید. هرچه هدف ما بزرگتر باشد، زحمت آن نیز بیشتر خواهد شد. برای تحمل سختی رسیدن به اهداف، باید خود را به انجام کارها وادار نمایید.
امیرالمومنین (ع) میفرمایند: برترینکارها، کاری است که نفس خود را بر انجام آن مجبور کنید.
If you can’t, you Must
انشالله ادامه خواهد داشت…./ افزایش پشتکار (درمان تنبلی)
موفق و پیروز باشید
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پیامدهای قطع ارتباط با فرزند نوجوان
اختلاف نظر والدین در تربیت فرزندان ‼
روش پول تو جیبی دادن به فرزند نوجوان
3 گام مستقل شدن نوجوان
با نوجوانی که درگیر سیگار کشیدن است چگونه برخورد کنیم؟
چالش های نوجوانی
2 دیدگاه
به گفتگوی ما بپیوندید و دیدگاه خود را با ما در میان بگذارید.
درود
مطلب قشنگی بود.
من که پسندیدم. منتظر ادامش هستم.
متشکر