مدیریت زمان3 – قدرت هدف
هدفیابی، گام اول مدیریت زمان
پس از اینکه “استفاده بهینه از کمترین زمان موجود“ را به عنوان تعریف صحیح مدیریت زمان معرفی کردیم، باید راهکارهایی عملیاتی برای مدیریت صحیح زمان را نیز معرفی کنیم.
واقعیت این است که انگیزه شما برای مطالعه در خصوص مدیریت زمان، سرمایه بسیار ارزشمندی برای پیمودن این راه است، اما کافی نیست. برای شروع مدیریت زمان، شما نیازمند یک اهرم بسیار قدرتمند به نام هدف میباشید. تا زمانیکه شما اهداف خود در ابعاد مختلف زندگی، مانند کسب علم، اشتغال، روابط اجتماعی، تفریح و سلامتی و . . . را به طور کامل مشخص نکنید، صحبت کردن در خصوص مدیریت زمان، معنا و مفهومی نخواهد داشت. قبول کنید که برای آدم بیکار تفاوتی ندارد که چگونه از زمان خود استفاده نماید. اول برنامههای شبکه یک را تماشا کند و یا برنامههای شبکه دو!!
وقتی شما هدف ندارید و برایتان مشخص نیست دقیقا میخواهید به کجا برسید، انگیزه کافی برای مدیریت زمان نیز نخواهید داشت./ مدیریت زمان3 – قدرت هدف
هدف، یک موتور محرک بسیار قوی است که انگیزه کافی برای تلاش و کوشش و جدیت در استفاده از زمان را در شما ایجاد میکند. با توجه به اینکه اساس و پایه بحث ما در مدیریت زمان به انتخاب درست و صحیح اهداف مربوط است، به شما توصیه میکنم سلسله مقالات هدفیابی را در سایت مطالعه نمایید. در این قسمت به اختصار، به مراحل تعیین اهداف اشاره میکنیم:
- 1- تعیین دقیق، واضح و بدون ابهام هدف. به یاد داشته باشید هیچگاه اهداف مبهم، نمیتواند انگیزه کافی برای تلاش و مدیریت زمان را در شما ایجاد نماید.
- 2- هدف باید واقعی باشد. اهداف خیالی قدرت تلاش شما را از بین خواهند برد. اهدافی را انتخاب کنید که در باور ذهنی شما بگنجند.
- 3- اهداف خود را به قسمتهای کوچک تقسیم کنید. راه دستیابی به اهداف بزرگ، تقسیم آنها به بخشهای کوچکی است که احساس توانایی را در شما ایجاد نمایند.
- 4- اهداف خود را زمانبندی کنید. هنگامی دستیابی به اهداف، ارزشمند است که در زمان مناسب به آنها دست یابید. گاهی حتی تاخیرهای کوچک در رسیدن به اهداف، ارزش آن هدف را از بین خواهند برد. (تصور کنید پس از پایان مهلت ثبت نام کنکور، به سایت سازمان سنجش مراجعه نمایید.!) در اینجاست که مدیریت زمان اهمیت زیادی پیدا خواهد کرد.
- 5- لیستی از نقاط قوت و ضعف خود تهیه کنید. هدف این است که برای رسیدن به اهداف، نقاط قوت خود را تقویت کرده و نقاط ضعف خود را جبران نمایید. پس باید شناخت کاملی نسبت به ضعفها و قوتهای خود داشته باشید.
- 6- سعی کنید تعداد اهداف انتخابی شما حداقل سه و حداکثر شش هدف باشد. در این صورت مانع از رشد تک بعدی خود گشته و همچنین تمرکز کافی بر روی اهداف خود نیز خواهید داشت.
- 7- حتما اهداف خود را مکتوب نمایید. اهدافی که مکتوب نمیشوند، معمولا پس از مدتی به فراموشی سپرده خواهند شد. برای رسیدن به اهداف، باید هر روز آنها را چک کرده و برای رسیدن به آنها، تلاش جدی نمایید.
به یاری خدا، در قسمت بعدی به اصل پارتو اشاره خواهیم کرد./ مدیریت زمان3 – قدرت هدف
موفق و شادمان باشید.
حسین وفابخش
دیدگاهتان را بنویسید