اضطراب و استرس در نوجوان
اضطراب و استرس در نوجوان | استرس در نوجوانان | اضطراب و استرس در نوجوانان
سن نوجوانی یکی از دوره های حساس زندگی است. استرس و اضطراب در نوجوانان باعث اضطراب و گیجی می شود. بیشتر نوجوانان در این دوره از زندگی خود تغییراتی در بدن و روح خود تجربه می کنند که باعث افزایش استرس و اضطراب در آن ها می شود. تغییراتی که در جسم و روان نوجوانان رخ می دهد این دوره را برایشان با تجربه استرس و اضطراب زیادی همراه می سازد، اما گاهی اوقات نوجوان ما از این تغییرات آگاهی ندارند، این فرآیند برای آن ها ناشناخته است و اگر آگاهی های درستی دریافت نکنند دچار احساس کمبود و مشکل خواهند شد.
اختلالات اضطرابی شایع ترین اختلال سلامت روان است. اضطراب و استرس از تجربیات رایج نوجوانان است و در صورت عدم درمان می تواند منجر به سلامت جسمی و روانی ضعیف شود.
اضطراب در نوجوانان میتواند ناشی از عوامل مختلفی باشد، از جمله افزایش فشار برای موفقیت در مدرسه، استرس های اجتماعی، رویدادهای زندگی استرس زا، محبوسی بلندمدت در خانه، افسردگی، خشونت خانگی و استفاده بیش از اندازه از اینترنت و آسیب هایی که رسانههای اجتماعی می توانند بر عزت نفس و سلامت روان نوجوانان وارد کنند. این می تواند منجر به از دست دادن علاقه به یادگیری، تغییرات شخصیتی مانند اعتماد به نفس پایین یا عدم عزت نفس شود و حتی به شیوع اضطراب، افسردگی و افکار خودکشی در بین نوجوانان کمک کند.
مهم است که علائم اضطراب و استرس در نوجوانان را بشناسیم،
که می تواند شامل تغییرات قابل توجه در اشتها و خواب، پرخاشگری، تحریک پذیری، مشکل در تمرکز، اجتناب از فعالیت های اجتماعی، و درگیر شدن در خودآزاری یا داشتن افکار خودکشی باشد.
والدین می توانند با تشویق نوجوانان به خواب کافی، انجام فعالیت بدنی و توسعه مهارت های مدیریت استرس به نوجوانان خود در مدیریت استرس کمک کنند.
❗ همچنین مهم است که توجه داشته باشید که احساس اضطراب بخشی از طیف طبیعی احساسات است و برای بیشتر نوجوانان، اضطراب دوام نمیآورد و خود به خود از بین میرود. با این حال، برای برخی از نوجوانان، اضطراب می تواند آنقدر شدید باشد که آنها را از انجام کارهای روزمره باز دارد.
منابع اطلاعاتی حاکم بر عوارض ناشی از استرس و اضطراب در نوجوان با استفاده از منابع پژوهشی مختلفی می گوید که استرس روانشناختی نوجوانان می تواند منجر به مشکلات عاطفی و روانی شود، انجام امور روزمره را دشوار کند، تمرکز و کیفیت خواب را بهم بریزد و باعث عدم مشارکت نوجوان در فعالیت های آموزشی و اجتماعی شود.
علل شایع اضطراب و استرس در نوجوانان
چندین دلیل رایج برای اضطراب و استرس در نوجوانان وجود دارد، از جمله:
انتظارات بالا: برخی از والدین به نوجوانان برای برتری در مدرسه، ورزش یا سایر فعالیتها فشار میآورند که میتواند منجر به استرس و اضطراب شود.
تغییرات هورمونی: نوسانات هورمونی در دوران نوجوانی می تواند باعث نوسانات خلقی، اضطراب و افسردگی شود.
رشد مغز: مغز نوجوانان هنوز در حال رشد است، و این می تواند تنظیم احساسات و مقابله با استرس را برای نوجوانان دشوار کند.
عدم تایید والدین: نوجوانان ممکن است مضطرب شوند اگر فکر کنند والدین آن ها انتخاب ها یا رفتار آن ها را تایید نمی کنند.
فشار همسالان: تمایل به تناسب با همسالان می تواند باعث اضطراب و استرس شود، به خصوص اگر نوجوانان برای انجام رفتارهای مخاطره آمیز احساس فشار کنند.
مصرف مواد: نوجوانانی که از مواد مخدر یا الکل استفاده می کنند ممکن است در نتیجه مصرف مواد دچار اضطراب شوند یا ممکن است از مواد به عنوان راهی برای مقابله با اضطراب استفاده کنند.
رسانههای اجتماعی: رسانههای اجتماعی میتوانند با ایجاد فشار برای ارائه تصویری بینقص و با قرار دادن آنها در معرض آزار و اذیت سایبری و سایر تعاملات منفی، به اضطراب و استرس در نوجوانان کمک کنند.
استرس و نگرانی در رابطه با آینده: هم یکی دیگر از مشکلات و درگیری های ذهنی نوجوانان است که انرژی روانی زیادی از آن ها می گیرد و به دنبال آن در این مسیر مقایسه شدن با دیگران هم فشار بیشتری به آن ها وارد می کند! پرسیدن این سوال از خودشان که آیا من به اندازه کافی خوب هستم؟ در ذهن نوجوان پررنگ می شود چرا که درحال ساختن هویت خودش است و دغدغه خوب بودن را دارد.
کنترل گری بیش از حد والدین: والدین ناآگاهانه به فرزند خود فشار بیش از حد می آورند و باعث ایجاد مشکلات متعددی برای فرزندشان می شوند.
❗ توجه به این نکته مهم است که اضطراب و استرس برای همه، از جمله نوجوانان، تجربیات عادی هستند. با این حال، اگر این احساسات برای مدت طولانی ادامه داشته باشند یا به طور مکرر رخ دهند، ممکن است باعث نگرانی شود. والدین و مراقبان می توانند با تشویق نوجوانان به خواب کافی، انجام فعالیت بدنی و توسعه مهارت های مدیریت استرس به آنها کمک کنند تا استرس را مدیریت کنند.
مدیریت اضطراب و استرس در نوجوانان
چندین تکنیک آرام سازی وجود دارد که می تواند به نوجوانان در مدیریت اضطراب و استرس کمک کند. در اینجا چند نمونه آورده شده است:
تنفس عمیق: تنفس آهسته، آرام و عمیق می تواند به ما کمک کند تا آرام شویم، استرس را مدیریت کنیم، اضطراب و افسردگی را از بین ببریم و خواب خوبی داشته باشیم.
تمرینات تنفسی را می توان تقریباً در هر مکانی انجام داد و یادگیری آنها آسان است.
یوگا: یوگا حالتهای فیزیکی، تکنیکهای تنفسی و مدیتیشن را برای تقویت آرامش و کاهش استرس ترکیب میکند.
ورزش: فعالیت بدنی منظم می تواند با ترشح اندورفین، که تقویت کننده خلق و خوی طبیعی است، به کاهش استرس و اضطراب کمک کند.
-
وظیفه والدین در کاهش اضطراب فرزندان
والدین در کاهش اضطراب فرزندشان کمک های تاثیرگذاری می توانند داشته باشند مثل: بهبود فضای عاطفی خانه برای کاهش زمینه های استرسی و برداشتن فشار نتیجه می تواند بسیار کمک کننده باشد. ما به طور مفصل و کاربردی به تمامی این موارد و راهکارهای آن در دوره آموزشی همرفیق پرداختیم. شما در همرفیق یاد می گیرید که ضمن داشتن یک ارتباط خوب با نوجوان، به او کمک کنید، او را توانمند کند، اضطراب های او را درمان کنید و درنهایت یک فرزند مسئولیت پذیر و سالم به جامعه انسانی تحویل دهید.
❗❗ والدین و مراقبان میتوانند نوجوانان را تشویق کنند تا تکنیکهای مختلف آرامش را امتحان کنند و آنهایی را بیابند که برای آنها بهتر است. تمرین منظم تکنیک های آرام سازی می تواند به نوجوانان کمک کند استرس و اضطراب را مدیریت کنند و بهزیستی کلی آنها را بهبود بخشند. همچنین اگر نوجوانی در مورد استرس بیش از حد صحبت می کند یا علائمی از استرس نشان می دهد، مشاوره با متخصصان بهداشت روانی واجد شرایط، ممکن است مفید باشد.
دیدگاهتان را بنویسید