نقش دین در سلامت خانواده
نقش دین در سلامت خانواده
هنگامیکه شما قصد سفر به یک نقطه از کشور را داشته و میخواهید در مدت زمانی مشخص تمام آثار تاریخی و طبیعت زیبای آن شهر را تماشا کنید، قبل از حرکت، نقشهی راهها و جادهها را بررسی کرده و برای سفر خود برنامهریزی خواهید کرد. همچنین به کمک نقشهها و اطلسها، کلیه آثار تاریخی و نقاط مهم شهر مورد نظر خود را مشخص کرده و برای بازدید آنها، برنامهریزی میکنید. در این صورت است که شما میتوانید در کمترین زمان ممکن، بیشترین بهره را از سفر خود برده و تا حد امکان لذت ببرید.
زندگی ما انسانها در این دنیا نیز بی هدف نیست. حضور ما بر روی کره خاکی، همانند یک مسافر است که مدت کوتاهی اقامت داشته و میخواهد بیشترین زاد و توشه را برای اقامت دائمی خود در مقصد ابدی مهیا نماید./ نقش دین در سلامت خانواده
«أَفَحَسِبْتُمْ أَنَّمَا خَلَقْنَاكُمْ عَبَثًا وَأَنَّكُمْ إِلَيْنَا لَا تُرْجَعُونَ»[1]
آیا گمان کردهاید شما را بیهوده آفریدهایم و به سوی ما باز نمیگردید؟
پس همانطور که برای یک سفر تفریحی چند روزه، از قبل برنامهریزی میکنیم، برای موفقیت در سفر چند سالهی خود در دنیا نیز باید برنامهریزی دقیقی داشته باشیم تا بتوانیم بر اساس یک برنامهی جامع و کارآمد، حرکتی مستمر و موثر در جهت کسب هدف نهایی خلقت، یعنی کسب مقام عبودیت،[2] داشته باشیم.
این برنامهی جامع و کارآمد همان دین مبین اسلام است که برای تمام ابعاد فردی واجتماعی زندگی انسان، راهکارهای شایستهای ارائه داده است که نمونههایی از دستورات دین در جهت تقویت نهاد خانواده را در این کتاب مطالعه فرمودید.
امام صادق علیهالسلام در فرمایشی بسیار گرانسنگ، کارکرد دین را بر رشد و تعالی انسان بررسی کرده و میفرمایند:
«شخص دیندار میاندیشد و در نتیجه «آرامش» وجود او را فرا میگیرد. و خود را کوچک میشمارد (در برابر عظمت خدا) پس به فروتنی میگراید. قناعت میورزد، پس احساس بینیازی میکند. به آنچه به او داده شده است، خرسند است و گوشهی تنهایی را بر میگزیند. پس از دوستان بی نیاز میگردد (برای جلب دوستان، حاضر به انجام هر خطایی نخواهد بود.) خواهشها و شهوات را رها میکند، پس آزاد میشود. دنیا را کنار میگذارد، پس از بدیها در امان میماند (دنیا را هدف خود قرار نمیدهد، بلکه آن را مرکب خود قرار میدهد). حسادت را دور میافکند، پس دوستی آشکار میگردد. مردم را نمیترساند، پس از آنان نمیترسد. به آنان تعدی نمیکند، پس از گزند ایشان در امان است. به هیچ چیز دل نمیبندد، پس به رستگاری و کمال فضیلت دست مییابد. عافیت را میبیند، پس کارش به پشیمانی نمیکشد.»[3]/ نقش دین در سلامت خانواده
پس بسیار ضروری است که ابتدا حضور دین را در زندگی خود پررنگ کنیم و سپس سعی در آموزش دین به همسر و فرزندان خود داشته باشیم.
[1] سوره مومنون، آیه 115
[2] رجوع شود به سوره ذاریات، آیه 56
[3] امالی شیخ مفید، صفحه 53، حدیث 14، بحارالانوار، جلد 2 ، صفحه 53، حدیث 23
نقش دین در سلامت خانواده
دیدگاهتان را بنویسید