قانون گذاشتن برای فرزند نوجوان چطوریه؟
قانون گذاشتن برای فرزند نوجوان چطوریه؟ | قانون گذاشتن برای نوجوان
تنظیم قوانین برای یک فرزند نوجوان یک جنبه حیاتی است که به تعیین مرزها، ارتقای مسئولیت و تضمین ایمنی آنها کمک می کند. اگر ما به عنوان والدین یاد نگرفتیم چگونه با فرزندانمان ارتباط برقرار کنیم باید برای کسب این مهارت مطالعه کنیم و یا از روانشناس نوجوان کمک بگیریم. در اینجا یک رویکرد ساختاریافته برای تنظیم و اجرای موثر قوانین ذکر کردیم که امیدواریم برایتان مفید باشد.
اهمیت قوانین
شاید بپرسید که اصلا چرا قانون؟ چه دلیلی دارد که ما برای فرزندمان قانون بگذاریم؟!
ایجاد قوانین به چند دلیل ضروری است:
ایمنی: شاید مهم ترین دلیل گذاشتن قانون برای نوجوانان، دادن یک چهارچوب مشخص به آنها به جهت محافظت از آنهاست. قوانین از نوجوانان در برابر رفتارهای مخاطره آمیز محافظت می کند و به آنها کمک می کند تا از چالش ها عبور کنند.
مسئولیت: هنگامی که قانونی گذاشته می شود، رفتارهای خارج از آن قانون و پیامدهای آن نیز مشخص خواهد شد. بنابراین نوجوانی که تصمیم می گیرد خلاف قانون عمل کند باید پیامد آن را نیز بپذیرد. این عمل چه کمکی به نوجوان ما میکند؟! قوانین به نوجوانان در مورد پیامدهای اعمال خود آموزش می دهند و مسئولیت پذیری را پرورش می دهند.
ساختار: رهنمودهای واضح حس امنیت و ثبات را در طول یک مرحله رشد پرتلاطم ایجاد می کند./ قانون گذاشتن برای فرزند نوجوان چطوریه؟
مراحل تنظیم قوانین موثر
1. نوجوان خود را در این فرآیند مشارکت دهید.
درگیر کردن نوجوان خود در فرآیند تنظیم قوانین، سرمایه گذاری آنها را در پیروی از این قوانین افزایش می دهد. در مورد اهمیت قوانین بحث کنید و به دیدگاه های آنها گوش دهید. این رویکرد مشارکتی باعث می شود آنها احساس احترام و درک کنند، که می تواند منجر به انطباق بیشتر شود.
فراموش نکنید که خانه پادگان نیست! و وقتی قانونی گذاشته می شود همه باید مشارکت داشته باشند./ قانون گذاشتن برای نوجوان
2. واضح و مشخص باشید.
هنگام تدوین قوانین، وضوح کلیدی است. به جای جملات مبهم مانند «از موبایل استفاده نکن»، زمینههایی را مشخص کنید، مانند «جای استفاده از موبایل سر میز شام نیست». این ویژگی به جلوگیری از سوء تفاهم کمک می کند.
3. روی مناطق کلیدی تمرکز کنید.
بحرانی ترین مناطق برای قوانین را شناسایی کنید، که ممکن است شامل موارد زیر باشد:
منع رفت و آمد: زمان های معقولی را برای بازگشت به خانه تعیین کنید.
وظایف: وظایف خاصی را برای هر فرد در خانه تعیین کنید.
زمان استفاده از صفحه نمایش: برای ترویج عادات سالم تر، استفاده را محدود کنید.
احترام به دیگران: احترام به فضا و وسایل شخصی را تشویق کنید.
4. ایجاد پیامدها
درباره پیامدهای منطقی شکستن قوانین بحث و توافق کنید. اطمینان حاصل کنید که این پیامدها منطقی و مستقیماً با تخلف مرتبط هستند، مانند از دست دادن امتیازات یا کارهای اضافی. ثبات در اجرای این پیامدها حیاتی است.
توجه داشته باشید که اگر این پیامدها یکطرفه و به تنهایی تصمیم گیری شود هیچ کاربردی نخواهد داشت، همچنین اگر در اجرای این قوانین قاطع نباشید هم صرفا انرژی خود را بیهوده تلف کرده اید چون فرزندتان متوجه می شود که قانون های خانه مهم نیستند و می توان خلاف آنها عمل کرد و متضرر هم نشد!
5. از تقویت مثبت استفاده کنید.
از طریق تقویت مثبت رفتار خوب را تشویق کنید. تلاش های نوجوان خود را با ستایش یا امتیازات زمانی که به قوانین پایبند هستند، قدردانی کنید و محیطی مثبت ایجاد کنید./ قانون گذاشتن برای نوجوان
6. ارتباط را حفظ کنید.
به طور مرتب با نوجوان خود در مورد قوانین و احساسات او نسبت به آنها صحبت کنید. این گفتوگوی مداوم امکان تعدیلهایی را بر اساس بلوغ و شرایط در حال تغییر آنها فراهم میکند و تقویت میکند که قوانین میتوانند با رشدشان تکامل یابند.
7. الگو باشید
رفتارهایی را که از نوجوان خود انتظار دارید نشان دهید. اگر میخواهید آنها به مقررات منع رفت و آمد احترام بگذارند یا زمان نمایش را مدیریت کنند، خودتان این رفتارها را مدل کنید. این یک معیار تعیین می کند و اتهامات ریاکاری را کاهش می دهد.
توجه کنید که برای مدل کردن رفتار از فرزند دیگران تحت هیچ شرایطی استفاده نکنید. فرزندتان را با هیچ فرد دیگری مقایسه نکنید! چرا که هر فردی منحصر به فرد است و با دیگری متفاوت است.
🔘 وضع قوانین برای نوجوانان فقط کنترل نیست. این در مورد هدایت آنها به سمت بزرگسالی مسئولانه و در عین حال اطمینان از ایمنی آنها است. والدین با مشارکت دادن آنها در فرآیند، شفاف بودن در مورد انتظارات، ایجاد پیامدهای معقول و حفظ ارتباطات باز، می توانند محیطی را ایجاد کنند که در آن نوجوانان در عین یادگیری مهارت های زندگی ارزشمند احساس امنیت و احترام کنند./ قانون گذاشتن برای نوجوان/ قانون گذاشتن برای فرزند نوجوان چطوریه؟
دیدگاهتان را بنویسید