آسیــب شنـــاسی مطـالعه
ارسال شده توسط حسین وفابخش
11 آذر 1395
1.41k بازدید
آسیــب شنـــاسی مطـالعه در دانشآموزان و دانشجویان
در بسیاری از موارد، حتی دانشآموزانی که زمان مناسبی را به مطالعه اختصاص میدهند از نتایج کسب شده خود ناراضی هستند. متاسفانه آنها هر چقدر هم که به زمان مطالعه خود میافزایند، نتایجشان از یک حد نسبتا ثابتی بهتر نمیشود.
شاید بتوان گفتن مهمترین دلیل این اتفاق، مشكلات نحوه مطالعه و يادگيري است. در این قسمت میخواهیم به چند روش غلط که میتواند بازدهی مطالعه شما را تا حد زیادی پایین آورده و مانع نتیجهگیری مطلوب شما شود، اشاره کنیم.
بلند خواندن درسها
بلندخواني باعث ميشود ماهيچههاي زبان و فك مدام حركت كنند. تارهاي صوتي پيوسته منقبض و منبسط شده و اين فعاليتها موجب خستگی فرد شده و در اثر تكرار، موجب زدگي نسبت به مطالعه خواهد شد.
راه رفتن حین مطالعه
راه رفتن در هنگام مطالعه باعث خستگی زود هنگام و كاهش زمان مطالعه میگردد. كاهش تمركز، مهمترين مشكل در اين مورد ميباشد چرا كه فرد بايد مواظب جلوی پای خود، مثل: ديوار، جداول ، سنگ و غيره باشد که این توجه به اطراف، تمركزدانشآموز را در هنگام مطالعه کاهش میدهد.
مطالعه در كنار وسايل صوتــي
واقعيت اين است كه گوش دادن به برنامههاي صوتي مثل يك قطعه موسيقي كه از ضبط صوت پخش ميشود يا برنامهاي كه از تلويزيون دريافت ميگردد، باعث تقسيم فعاليتهاي ذهني فرد به دو بخش ميشود. يكي متوجه مطالعه كتاب و ديگري متوجه برنامهاي كه ميشنود. به هر حال هر نوع سر و صداي مزاحم، عامل عدم تمركز حواس هنگام مطالعه ميباشد.
آغاز مطالعه با مطالب ساده
برخی دانشآموزان در ابتدای روز که دارای بیشترین انرژی هستند به مطالعه دروس آسان و دروسی که به آنها علاقه دارند میپردازند و توقع دارند در ساعات خستگی بتوانند مطالب مشكلتر را بفهمند. نتیجه این اتفاق نفهمیدن دروس مشکل و نهایتا دلسردی و ناامیدی از درس خواندن خواهد شد. حتما ابتدا به مطالعه مطالب سختتر بپردازید و در ساعات خستگی به مطالعه دروس دیگر بپردازید.
بي وقفه خواندن
گاهی هم مشاهده شده بعضی دانشآموزان زمان استراحت كردن را هدر دادن زمان میدانند، نه فرصتي براي تمدد اعصاب و افزايش بازدهي. این افراد از تاثير استراحت در امر يادگيري غافل هستند. سعی کنید از زمان استراحت برای آرامش فکری و آمادگی مجدد ذهن برای یادگیری مطالب جدید استفاده کنید.
اضطـراب
اضطراب، ترس مبهم است و مشكلي جدي براي امر مطالعه و يادگيري است. سعی کنید با نهایت آرامش به مطالعه بپردازید و به هیچ عنوان موقع مطالعه به آینده و . . . فکر نکنید. میتوانید در ساعات استراحت با تفکر مثبت، موفقیت خود در کنکور را تجسم کنید.
وسـواس در مطالعـه
گاهی اوقات دانشآموز مطلب را يكبار مطالعه میکند و بعد دچار ترديد شده كه آيا آن را خوب فهميده است يا نه. لذا مجددا به مطالعه همان مطلب ميپردازد و ترديد مجدد او را به مطالعه دوباره سوق ميدهد و اين جريان آنقدر ادامه مييابد تا فرد را خسته كرده و او را ناامید از مطالعه نماید. برای رفع این مشکل نباید به احساس خود توجه نمایید و با یک برنامهریزی صحیح برای مرور مجدد مطالب، خیال خود را راحت کنید.
آسیــب شنـــاسی مطـالعه
مطالب زیر را حتما مطالعه کنید
پیامدهای قطع ارتباط با فرزند نوجوان
پیامدهای قطع ارتباط با فرزند نوجوان _ تربیت نوجوان _...
اختلاف نظر والدین در تربیت فرزندان ‼
اختلاف نظر والدین در تربیت فرزندان | اختلاف نظر در...
روش پول تو جیبی دادن به فرزند نوجوان
روش پول تو جیبی دادن به فرزند نوجوان روش صحیح...
3 گام مستقل شدن نوجوان
مستقل شدن نوجوان | 3 گام مستقل شدن نوجوان نوجوانی...
با نوجوانی که درگیر سیگار کشیدن است چگونه برخورد کنیم؟
با نوجوانی که درگیر سیگار کشیدن است چگونه برخورد کنیم؟...
چالش های نوجوانی
چالش های نوجوانی چالشهای نوجوانی جنبههای مختلفی از جمله تغییرات...
دیدگاهتان را بنویسید