روش مطالعه متمرکز (قسمت چهارم)
ویژگیهای مکان مطالعه برای تمرکز بهتر حواس:
- 1- سکوت
یکی از باورهای بسیار نادرست برخی از دانش آموزان این است که برای داشتن تمرکز حواس باید در محیط، سکوت مطلق باشد.
واقعیت این است که هر چه محیط شما ساکتتر باشد، برای تمرکز حواس بهتر است و ما محیطی را برای مطالعه انتخاب میکنیم که سروصدای کمتری داشته باشد اما به هیچ عنوان در جستجوی محیطی نیستیم که سکوت مطلق بر آن حکم فرما باشد. سکوت، نسبی است. بهترین مکان برای مطالعه جایی است که سروصدا در آن از بقیه جاهای موجود کمتر باشد.
یک نکته مهم: اساسا مطالعه در جای کاملا ساکت غلط است. شما اینگونه به محیط کاملا ساکت عادت میکنید و ذهن شما شرطی میشود که فقط در چنین محیطهایی مطالعه نماید. در این صورت در محیطهای دیگر با کوچکترین سروصدایی تمرکز حواس شما به هم میریزد و ایجاد تمرکز دوباره برایتان بسیار مشکل خواهد بود. هیچ تضمینی وجود ندارد که در روز کنکور، کولر سالن صدا ندهد، مراقبان با هم صحبت نکنند و . . .
پس مکان مطالعه شما میتواند در منزل، در محیط مدرسه، در کتابخانه و یا در هر جایی که در آن حضور دارید، باشد؛ فقط کافی است ساکتترین قسمت آن را انتخاب کرده و شروع به مطالعه نمایید./ روش مطالعه متمرکز (قسمت چهارم)
- 2- نظم
برای مطالعه موثرتر و مفیدتر، هرچه میتوانید در محیطی با وسایل و اسباب کمتر و منظمتر و مرتبتر قرار گیرید.
“شاگتی گواین” در کتاب “بازتابهای نور” مینویسد: هر وضعیت درونی انعکاس بیرونی و محیطی دارد و هر وضعیت محیطی بازتاب درونی دارد.
یعنی وضعیت منظم پیرامون شما به نظم فکری و درونی شما کمک میکند و همچنین محیط نامنظم، آشفتگی ذهنی شما را به دنبال خواهد داشت.
سعی کنید هر روز قبل از مطالعه لحظاتی را به مرتب کردن اتاق و میز مطالعه خود اختصاص دهید.
مطالعه در پارک؟؟
اگر چه پارک فضایی طبیعی و مناسب برای مطالعه به نظر میرسد و بعضی از دانشآموزان از آن به عنوان مکان مطالعه استفاده میکنند، اما باید بگوییم که پارک برای مطالعه، محیطی کاملا نامناسب است. پارک دارای عوامل حواسپرتی فراوانی است. رفت و آمد افراد، بازی و سروصدای بچهها، مناظر زیبا و غیره همگی به هنگام مطالعه به سراغ شما خواهند آمد و حواس شما را پرت میکنند. ضمن آنکه همه ما در کودکی شرطی شدهایم که پارک جای بازی یا استراحت است و همین زمینه ذهنی قبلی مانع از تمرکز حواس کافی بر مطالعه میشود./ روش مطالعه متمرکز (قسمت چهارم)
دیدگاهتان را بنویسید