آزمون شخصیتشناسی MBTI
آزمون شخصیت مایر و بریگز MBTI
MBTI یک ابزار روانشناختی برای شناخت دقیق شخصیت فرد در بین 16 تیپ شخصیتی قابل تصور است. این ابزار ریشه در مطالعات روانکاو معروف، کارل گوستاو یونگ داشته که توسط دو محقق آمریکایی، خانمها بریگز و مایر توسعه یافت. در این ابزار، 4 ترجیح هر فرد شناسایی شده و بر اساس آن، 16 تیپ شخصیتی مختلف مشخص گردد. این ترجیحها با چهار سوال زیر مشخص میگردد.
انرژی خود را از چه راهی به دست میآورید؟
اطلاعات مورد نیاز خود را از چه راهی بدست میآورید؟
چگونه تصمیمگیری میکنید؟
چگونه زندگی خود را ساماندهی میکنید؟
درونگراها و برونگراها
شما بیشتر به چه روشی انرژی گرفته و سر حال میشوید؟
برونگراها، دیگرمحور بوده و انرژی خود را از افراد و اشیای بیرون از خود دریافت میکنند. اما در نقطه مقابل، درونگراها بیشتر ترجیح میدهند وقت خود را با خود مشغول باشند. در تعطیلات آخر هفته، برونگراها به دنبال کسی هستند که با او به بیرون رفته و خوش بگذرانند، اما درونگراها ترجیح میدهند در غار تنهایی خود، لحظاتی را به فکر کردن بپردازند.
برونگراها معمولا علاقه دارند برروی کارهای متفاوتی تمرکز کنند اما درونگراها ترجیح میدهند بر روی یک کار تمرکز کرده و آن را عمیقانه بررسی نمایند. آنها ابتدا فکر کرده و سپس عمل میکنند، درحالیکه برونگراها معمولا اول دست به عمل زده و سپس به فکر کردن میپردازند./آزمون شخصیتشناسی MBTI MBTI
درون گرا (I) |
برونگرها (E) |
محتاط و آرام
کمتر صحبت میکنند. انرژی را از درون خود میگیرند. به صرف وقت با خود علاقهمند هستند. |
بیشتر صحبت میکنند.
علاقهمند به معاشرت. انرژی خود را از جمع دریافت میکنند. نمایشیتر هستند. |
حسیها و شهودیها
تفاوت این دو تیپ شخصیتی در نوع دریافت اطلاعات میباشد. معمولا حسیها دوست دارند اطلاعات را از طریق حواس پنجگانه خود بهدست آورند. آنها لمس میکنند، میبینند، میشنوند، بو میکشند و میچشند. اما شهودیها معمولا اطلاعات خود را از طریق حس ششم دریافت میکنند.
حسیها به امور واقع شده و جزئیات آن توجه میکنند و شهودیها به دنبال ارتباطات و معانی پوشیده و ضمنی موجود میباشند.
یک فرد حسی با مشاهده یک گُل، آن را بوییده و از زیبایی و جزئیات آن سخن میگوید، اما یک فرد شهودی خاطراتی را که با دیدن آن گل به یاد آورده است، را مرور خواهد کرد. به همین دلیل، شهودیها، افرادی خیالپرداز و خلاق هستند.
یک کارآگاه حسی، برای کشف حقیقت، به دنبال سرنخها و کسب اطلاعات است، اما یک کارآگاه شهودی به دنبال بررسی انگیزههای قتل میباشد.
حسی (S) | شهودی (N) |
توجه به واقعیات و مثالهای حقیقی
گرایش به مشاغل علمی بیان صریح و مستقیم جزئینگر |
توجه به آینده و انتزاعات
گرایش به مشاغل خلاق بیان با استعاره و قیاس کلینگر |
متفکرها و احساسیها
سومین بعد تیپهای شخصیتی، به بررسی نحوه تصمیمگیری افراد میپردازد. همه انسانها در تصمیمگیریهای خود از دو فاکتور احساس و تفکر استفاده میکنند، اما میزان توجه به هر یک از این دو فاکتور، نوع شخصیت شما را تعیین خواهد کرد.
حرف اول و آخر متفکرها، منطق است، درحالیکه احساسیها بیشتر مسائل را شخصی میکنند. آنها مهربان و دلسوز و حساس بوده و به دنبال رفع مشکلات دیگران هستند. متفکرها، حقیقت را به هر قیمتی، حتی ناراحتی دیگران مطرح میکنند، اما احساسیها ترجیح میدهند باعث ناراحتی دیگران نشوند./ آزمون شخصیتشناسی MBTI
متفکر ها (T) | احساسی ها (F) |
منطقی
قاطع اهل انتقاد کردن مستقیم به اصل مطلب میپردازند. |
توجه به احساسات دیگران
فاقد قاطعیت پرهیز از مجادله و اختلاف مسایل را شخصی کرده و درگیر مسایل میشوند. |
قضاوتگراها و ملاحظهگرها
قضاوتگراها دوست دارند همه چیز مشخص و قطعی باشد. آنها تمایل دارند قدم پیش گذاشته و مسولیتها را بر عهده بگیرند، اما ملاحظهگرها (ادراککنندهها)، اجازه میدهند تا مسائل خود به خود اتفاق بیفتند.
قضاوتگراها به زمان اهمیت زیادی داده و معمولا در مدیریت زمان خود موفق هستند، اما ملاحظهگرها اغلب با تاخیر به قرارهای خود میرسند. قضاوتگراها منظم هستند و ملاحظهکنندهها کمی بینظمتر.
قضاوتگرها میخواهند در برخورد با مشکلات سریعا وارد عمل شده و راهحل پیدا کنند، اما ملاحظهکنندهها، خیلی عجلهای برای این کار ندارند.
قضاوت کننده (J) | ملاحضه کننده (P) |
دوستدار قواعد، مقررات و سیستم
هدفگذاری کرده و برای رسیدن به آن تلاش میکنند. مرتب و تمیز هستند. زمان برای آنها اهمیت دارد. جدی و رسمی هستند. |
خودمانی هستند.
ممکن است اهدافشان را تغییر دهند. چهارچوب و نظم و قواعد برایشان سخت است. خیلی نگران زمان نیستند. اغلب نامرتب هستند. MBTI |
بر اساس نکات مطرح شده، شما قادر خواهید بود همه انسانها را در 16 تیپ شخصیتی مختلف طبقهبندی کنید.
مثلا تیپ شخصیتی ENTJ، شخصیتی برونگرا، شهودی، متفکر و قضاوتکننده دارد.MBTI
اگر بتوانید تیپ شخصیتی خود را بهخوبی شناسایی کنید، قادر خواهید بود شغلی مناسب خود را به خوبی شناسایی کرده و شانس موفقیت خود را افزایش دهید. به عنوان مثال کسی که دارای تیپ شخصیتی متفکر (T) است، نمیتواند به خوبی یک فرد احساسی (F)، به روانشناسی و کمک به دیگران بپردازد.
آزمون شخصیتشناسی MBTI
دیدگاهتان را بنویسید