تفاهم و ضرورت توجه به تفاوت های فردی زن و مرد
پس از بررسی ضرورت تشکیل خانواده و جایگاه مرد در خانواده، باید نگاهی به ابعاد وجودی طرف دیگر ازدواج، داشته باشیم. با نگاهی سطحی به ساختار جسمی زن و مرد، تفاوتهای متعدد در وجود آنها نمایان میشود. تفاوتهای جسمی آنان، بیانگر تفاوتهای موجود در ساختار روحی و عاطفی آنان میباشد؛ چرا که جسم، مَرکب روح است. پس تفاوت در مرکب، نشانگر تفاوت جایگاه راکب آن میباشد.
تفاوتهای جسمی و روحی زن و مرد، یکی از زیباییهای خلقت و نماد قدرت و حکت الهی است که این دو جنس را بگونهای آفریده است که نقایص یکدیگر را تکمیل کرده و پیمودن راه کمال را برای یکدیگر هموار نمایند./ تفاهم و ضرورت توجه به تفاوت های فردی زن و مرد
بر خلاف تصور بسیاری از افراد که تفاوتهای زن و مرد را باعث ناراحتیها و مشکلات خانواده میدانند و از وجود این تفاوتها گلایهمند هستند، این تفاوتها منجر به زیبایی زندگی بوده و حیات و بقای جامعه بر اساس همین تفاوتها میباشد. یکی از این تفاوتها، که در این فصل به طور کامل به آن خواهیم پرداخت، تفاوت در محبتپذیری و محبتخواهی زن و مرد است. همین شدت عاطفه در زنان است که گرمابخش کانون خانواده بوده، تحمل مشکلات را آسانتر کرده و از همه مهمتر، شرایط مناسب تربیت فرزندان را فراهم میسازد.
اما سوال این است که اگر تفاوتهای روحی و فرد زن و مرد، منجر به رشد و کمال است و این خلقت متفاوت از نشانهها و آیات عظیم الهی است[1]، پس چرا گاهی اوقات، همین تفاوتها، خانواده را ناآرام کرده و آن را تا مرز جدایی و طلاق پیش میبرد؟
واقعیت این است که تعریفی غلط از یک مفهوم بسیار زیبا به نام تفاهم، شرایط زندگی را برای بسیاری از مردم بحرانی کرده است. بسیاری از افراد به اشتباه فکر میکنند: تفاهم یعنی یکی شدن، با یک منطق فکر کردن و یک چیز خواستن. هنگامیکه تفاهم را تشابه و همانندی تعریف میکنیم، راه بروز اختلاف و ناراحتی را هموار میسازیم. در واقع هنگامیکه فکر میکنیم همسر ما باید همانند ما فکر کند، از افکار متفاوت او پریشان میگردیم. از انتخابهای او ناخشنود و از عملکرد او، دلزده و ناراحت میشویم.
معنای تفاهم چیست؟
همانطور که گفته شد، تفاوتهای روحی زن و مرد، یک واقعیت غیر قابل انکار است که ریشه در وظایف و نقشهای متفاوت آنان دارد. پس قدم اول تفاهم، شناخت این تفاوتها میباشد. ابتدا باید تمام تفاوتهای زن و مرد را در ابعاد مختلف بررسی نموده و با آنها آشنا شویم. مرحله دوم تفاهم، درک متقابل این تفاوتهاست. اگر باور کنیم وجود تفاوتها، از زیباییهای خلقت بوده و عامل دوام و بقای خانواده و حتی جامعه میباشد، و اگر بپذیریم همسرمان از نظر روحی با ما متفاوت است، تحمل این تفاوتها کار راحتتری خواهد بود. این نوع نگاه به واژه زیبای تفاهم، مانع از سوءتفاهمها و رفتارهای غلط بعدی میگردد. پس همیشه به خاطر داشته باشید:
[1] رجوع کنید به سوره روم، آیه 21
تفاهم و ضرورت توجه به تفاوت های فردی زن و مرد
دیدگاهتان را بنویسید