راهکارهای دستیابی به اهداف (قسمت ۴)

۴- اهداف باید زمانبندی داشته باشند
پس از خواست جدی هدف، تعیین دقیق اجزای آن و باور موفقیت، باید زمان دستیابی به اهداف خود را تعیین کنید. این مرحله بسیار مهم بوده و نقش چشمگیری در فرآیند دستیابی شما به هدف دارد.
دو نفر را تصور کنید که میخواهند از مشهد به تهران سفر کنند. نفر اول باید فردا صبح اول وقت در محل کار خود حاضر باشد اما نفر دوم هیچ برنامه زمانی نداشته و صرفا برای تفریح سفر میکند. شما خیلی راحت میتوانید نحوه حرکت این دو نفر را پیشبینی کنید. نفر اول با تمام جدیت حرکت کرده و حتی در شرایط خستگی هم رانندگی میکند تا به مقصد برسد. اما نفر دوم هیچ عجلهای نداشته و با سرعت بسیار کمتری حرکت خواهد کرد.
پس اگر میخواهید به هدف خود دست یابید، تعیین زمان آن یک ضرورت است.
یک توصیه:
زمان دستیابی به اهداف را کوتاه انتخاب نمایید. این زمان میتواند بین یک ماه تا نهایتا یکسال باشد. توصیه میکنم اهدافی با زمان بیشتر از یک سال انتخاب نکنید. وقتی زمان رسیدن به یک هدف طولانی میشود، انگیزه تلاش شما نیز کاهش خواهد یافت. تصور کنید هدفی انتخاب کردهاید که زمان دستیابی به آن، ۱۰ سال آینده است. در این صورت با حرکتهای روزانه خود، احساس نزدیک شدن و دستیابی به اهداف نخواهید داشت. پس بسیار طبیعی است که انگیزه تلاش خود را از دست خواهید داد. زمانبندی اهداف باید بهگونهای باشد که هر روز و هر لحظه احساس کنید به آن نزدیکتر شدهاید. این انگیزه باعث میشود حرکت شما روز به روز شتاب بیشتری پیدا کند.
پس برای اهداف خود زمان دقیق دستیابی را مشخص کنید. مثلا “من میخواهم در آزمون ماه آینده رتبه ۳۰۰ را کسب کنم”. این هدف میتواند انگیزه کافی برای حرکت کردن را در شما ایجاد نماید. در واقع این زمانبندی، آغاز راه مدیریت زمان شما میباشد.
سوال: با اهدافی که زمان تحقق آن چندین سال است چه باید کرد؟ مثلا یک دانشجوی رشته پزشکی که طول تحصیل او ۷ سال است، چگونه اهداف کوتاه انتخاب کند؟ آیا باید از اهداف دراز مدت دست کشید؟ به این سوال در مقالات بعد پاسخ خواهیم داد.
انشالله ادامه دارد . . . .
موفق و شادمان باشید
وفابخش
دیدگاهتان را بنویسید