این روزها حال و هوای بچه کنکوریها عجیب و غریبه. بعضیها نگران، بعضی خوشحال و برخی هم امیدوار به آینده.
واقعیت این است که انتخاب رشته صحیح یکی از عوامل اصلی موفقیت شما در آینده است. انتخاب رشته یکی از تصمیمهایی است که پیامدهای آن نه یک روز و نه یک ماه، بلکه سالها در زندگی شما تاثیرگذار خواهد بود. اما سوال این است: برای تضمین موفقیت خود در آینده، چگونه باید انتخاب رشته کنیم؟
واقعیت این است که عوامل مختلفی در تعیین رشته تحصیلی شما موثر هستند. علاقه، استعداد ذاتی، شرایط خانوادگی و اقتصادی، بازار کار و درآمد و . . . .
همه این عوامل بسیار مهم و تاثیرگذار هستند اما . . .
اما برای انتخاب رشته صحیح باید نگاهی عمیقتر و جامعتر به آینده خود داشته باشید. یعنی ابتدا باید همان چیزی را که در کلاسهای PDP توصیه میکنیم، انتخاب نمایید: ترسیم چشم انداز و تدوین PDP
شما قبل از هر کاری باید چشم انداز حداقل ۱۰ سال آینده خود را ترسیم نمایید. باید بدانید میخواهید در ۱۰ سال آینده به چه شرایطی برسید، چه امکاناتی داشته باشید و چه شغلی داشته باشید.
وقتی “منِ ۱۰ سال آینده” به درستی ترسیم شد، میتوانید تصمیم درستی برای امروز خود داشته باشید. تصمیمهای مهمی مثل اینکه در کدام رشته ادامه تحصیل بدهید؟ پشت کنکور مانده یا هر طور شده به دانشگاه بروید؟ در مقاطع ارشد و دکترا ادامه تحصیل بدهید یا نه؟ و بسیاری سوالات دیگر.
اتخاذ تصمیم درست در تمام این موارد کاملا وابسته است به داشتن چشم انداز دقیق و واضح.
برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب، بیش از هر چیز، باید به علاقه خود توجه ویژهای داشته باشید. توجه به نظرات بستگان و دوستان و فضای حاکم بر جامعه به هیچ عنوان نمیتواند موفقیت شما را در آینده تحصیلی و شغلی تضمین نماید.
راهکار موفقیت در آینده شغلی:
یکی از سوالاتی که اکثر دانشآموزان در جلسات مشاوره از من میپرسند این است که کدام رشته تحصیلی بازار کار بهتری دارد؟ در واقع دانشآموزان فکر میکنند که این رشته تحصیلی است که شرایط شغلی آینده را تضمین میکند.
این نگرش غلط باعث میشود که عمده دانشآموزان برای ادامه تحصیل، فقط چند رشته خاص را انتخاب نمایند. اما واقعیت این است که موفقیت در بازار کار، خیلی بیشتر از آن که به رشته تحصیلی شما وابسته باشد، به میزان توانایی شما در آن رشته وابسته است. در واقع فارغ التحصیلان اکثر رشتههای دانشگاهی بیش از نیاز موجود جامعه بوده و در هر رشته، تعدادی از فارغ التحصیلان، بیکار هستند. با این وجود، بازار کار همیشه به دنبال افراد توانمند در آن رشته بوده است. شما میتوانید با توانمندی علمی و عملی در هر رشته کاری، به راحتی موفقیت خود را تضمین نمایید. پس لازم است با ترسیم چشم انداز خود، برای دسیتابی به حداکثر توانایی در رشته انتخابی، از ابتدای ورود به دانشگاه تلاش نمایید.
موفق و شادمان باشید
وفابخش